top of page

MANIPULATION

Snabba, lätta och specifika rörelser som ska återställa en normal rörlighet i leder där rörelseförmågan är nedsatt. Tekniken används ofta vid behandling av nacke och ländrygg. Rörligheten ökar och smärtan lindras.

ARTIKULERING/MOBILISERING

Denna teknik är mer rytmisk och utan snabba rörelser. Syftet är att stretcha leder och ligament för att göra dem smidiga. Cirkulationen ökar i muskler, bindväv och lymfsystemet runt leden. Detta har en inflammationshämmande och smärtreducerande effekt.

MET (Muscle Energy Technique)

Osteopaten placerar en eller flera leder i specifika positioner och patienten får hålla emot med ett konstant tryck. Tekniken används för att förlänga och stärka muskler samt öka ledens rörlighet.

KRANIELL TEKNIK

Osteopaten undersöker subtila förändringar i skallbenens och korsbenets struktur och rörlighet. En vanlig behandling vid bland annat täppta bihålor, trötthet, nackproblem, sömnsvårigheter och stress. I många länder är detta en vanlig behandlingsmetod för barn som lider av kolik.

VISCERAL TEKNIK

Tekniken bidrar till att motverka obalanser och nedsatt rörlighet mellan organ. Genom att öka organens rörlighet kan man också påverka nerverna och rörligheten i ryggraden, som i sin tur minskar eventuell smärta. Tekniken används ofta för att motverka matsmältningsproblem, förstoppning, diarré, inkontinens, menssmärtor, infertilitet och huvudvärk.

BLT (Balanced Ligamentous Tension)

Genom att varsamt placera en smärtande led i ett optimalt och balanserat läge, kan man få kringliggande ligament och muskler att självmant slappna av. Därmed brukar smärtan avta och behandlingen återställer leden i dess optimala läge.

ELIN ROSÉN

Osteopat och Hästosteopat

Svenska Osteopatförbundet DO

International Register for Equine Osteopathy EDO


Skeppsbron 1  •  Kalmar

 0480 - 280 90 info@elinrosen.se

OSTEOPATI

 

Inom osteopatin finns det en rad olika typer av tekniker. Eftersom utgångspunkten för osteopati är att varje människa är unik, krävs det ofta olika tillvägagångssätt för att återställa kroppens balans. Här beskrivs de vanligaste teknikerna i en osteopatisk behandling:

bottom of page