top of page

HÄSTOSTEOPATI

RYTTARKONSULTATION

 

Du som ryttare är en del i i teamet med din häst. Ni två tillsammans blir en enhet och påverkar varandra hela tiden, med era styrkor och brister. Exempelvis kanske du är sned i din ländrygg åt höger, vilket kommer göra att du sitter på höger sittben, vilket i sin tur kan göra att du får svårt att "hålla ordning" på din vänstersida, och därmed även på din hästs vänstersida. Det gör det svårare att ta de där höger svängarna i hoppningen. 
 

Så, varför är du då sned åt höger? Några orsaker skulle kunna vara: 
 - Ett snett bäcken
 - En orörlig fotled
 - Magproblem
 - Ett blindtarms-ärr
 - Ett trauma mot nacken... etc.

 

Det är det jag som osteopat kan hjälpa dig med, att hitta orsaken, ta bort smärta och öka rörligheten i hela din kropp så att kroppen kan läka sig själv och komma i balans igen. 

Vid en ryttarkonsultation sätter vi oss ner och går igenom det som du tycker är problemet för dej som person och ryttare. 
Jag ställer frågor om din medicinska bakgrund ( har du läkarutlåtanden och röntgenbilder får du gärna ta med dem ) eventuella skador samt om ditt allmäntillstånd. Därefter görs neurologiska samt ortopediska tester för att utesluta eventuella anledningar till refererande till läkare.
Slutligen går jag igenom hela din kropp, oavsett vad ditt problem är. 
Då allt detta är gjort berättar jag vilka eventuella dysfunktioner jag hittat samt vad jag anser att vi behöver göra för att hjälpa din kropp att komma i balans och läka sig själv. 
Därefter påbörjas behandlingen.

Det optimala är givetvis att vi tittar på både dig och din häst för att kunna ta bort dysfunktioner och stärka er båda individuellt och därmed som team. 

 

Du som ryttare är en del i i teamet med din häst. Tillsammans blir ni två en enhet och påverkar varandra hela tiden, med era styrkor och brister.

2018-07-22 16.16.40-2.jpg

ELIN ROSÉN

Osteopat och Hästosteopat

Svenska Osteopatförbundet DO

International Register for Equine Osteopathy EDO


Skeppsbron 1  •  Kalmar

 0480 - 280 90 info@elinrosen.se

bottom of page